دانلود ماهنامه فناوری نانو شماره 235

آخرین شماره

شماره 235

اردیبهشت ماه 1396

دریافت فایل : 4.7 مگابایت

فهرست ماهنامه شماره 235


چهارشنبه 24 خرداد 1396 ساعت 12:50 ب.ظ

شرایط لازم برای ثبت شدن یک اختراع:

اختراع در لغت به معنی چیزی نوانگیختن، ایجاد کردن، ساختن و از خود درآوردن است. سازمان جهانی مالکیت فکری می گوید: «اختراع به معنی ایده یک مخترع است بطوریکه عملاً برای یک مشکل خاص در زمینه فناوری راه حل ارائه می کند». همچنین این سازمان، پتنت را حقی انحصاری که درقبال اختراع انجام شده به مخترع یا نماینده قانونی او اعطا می‌شود تعریف می کند. با توجه اعطای حق انحصاری به مالک پتنت، لازم است معیارهای مشخصی در نظر گرفته شود تا براساس این معیارها درباره پتنت شدن یک اختراع قضاوت کرد و به افرادی که اختراع آنها واجد شرایط لازم است این حق انحصاری اعطا شود. بر این اساس تمام اختراعات قابلیت ثبت و پتنت شدن را ندارد و برای اینکه اختراعی قابلیت پتنت شدن داشته باشد باید ویژگی های لحاظ شده در قوانین ثبت اختراع را داشته باشد. شرایط لازم برای پتنت شدن یک اختراع را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد. دسته اول که شرایط اساسی می باشد مربوط به ویژگی های خود اختراع بوده و معمولا شرایط پتنت شدن (patentability) نامیده می شود. این شرایط عبارتند از 1- «الزام موضوع مناسب» یا «الزام موضوع قابل پتنت» 2- «الزام سودمندی» یا «الزام کاربردپذیری صنعتی» 3- «الزام نوآوری» و 4- «الزام غیربدیهی بودن» یا «الزام گام ابتکاری». دسته دوم الزاماتی است که در زمینه آماده سازی تقاضانامه ثبت این اختراع باید رعایت شود. این الزامات که شرایط رسمی هم نامیده می شود دربرگیرنده 1- «الزام اولویت در ثبت» 2- «الزام افشای کامل» 3- « الزام زمانی» و 4- «الزام اختراع واحد» است. در این مقاله و در مقالات بعدی تمام این الزمات به تفصیل تشریح خواهد شد.
ادامه مطلب

دوشنبه 15 خرداد 1396 ساعت 11:47 ق.ظ

ثبت نام ترم تابستانی کلاسهای فناوری نانو آغاز شد

آموزش فناوری نانوشرکت پانیذ کیمیا کاوشگر (پانیکا) با همکاری پژوهشسرای دانش آموزی سلماس ثبتنام ترم تابستانی کلاسهای فناوری نانو را آغاز نمود. این دوره ها که با عنوان «پله پله تا دانشگاه با پروژه پانیکا» برگزار میشود نقش موثری در استعداد یابی دانش آموزان و ارتقا سطح علمی آنها دارد. 
ادامه مطلب

شنبه 6 خرداد 1396 ساعت 07:15 ب.ظ

کاربرد فناوری نانو در بهینه سازی فرمولاسیون کودهای شیمیایی

نانو کشاورزیبه دلیل اثرات مضری که کودهای شیمیایی مرسوم بر محیط زیست و کیفیت غذا ایجاد می‌کنند، مدت‌هاست که استفاده از آن‌ها مورد نکوهش قرار رفته است. با به‌کارگیری نانوکودها به عنوان جایگزین کودهای مرسوم، عناصر غذایی کود به تدریج و به صورت کنترل‌شده در خاک آزاد می‌شوند و در نتیجه از بروز پدیده‌ی مردابی شدن آب‌های ساکن و همچنین آلودگی آب آشامیدنی، جلوگیری به عمل خواهد آمد. در حقیقت، فناوری نانو فرصت‌های جدیدی را به منظور افزایش راندمان مصرف عناصر غذایی و به حداقل رساندن هزینه‌های حفاظت از محیط زیست، گشوده است. جمع‌بندی نتایج بررسی حاضر نشان می‌دهد که افزایش راندمان و کیفیت منابع غذایی به واسطه‌ی سرعت جذب بالاتر، عدم اتلاف کودها از طریق آبشویی و جذب کامل کود به‌وسیله‌ی گیاه به دلیل رهاسازی عناصر غذایی کود با سرعت مطلوب در تمام طول فصل رشد، کاهش قابل توجه آلودگی خاک، ذخایر آبی و محصولات غذایی به واسطه‌ی کاهش آبشویی کودها، کاهش میزان فشردگی خاک و سرعت از دست رفتن کیفیت آن، کاهش مسمومیت گیاهی و تنش ناشی از وجود غلظت‌های بسیار بالای موضعی نمک در خاک، افزایش عملکرد به واسطه‌ی وضعیت تغذیه‌ای مطلوب گیاه و بهبود خواص انبارداری و سهولت جابه‌جایی کود از مزایای قابل توجه استفاده از نانوکودها در مقایسه با کودهای مرسوم هستند. با توجه به روند رو به رشد تحقیقات در زمینه نانوکودها و ساخت و توسعه نانوحسگرهای زیستی که برای ردیابی مولکول‌‌های هدف و الحاق به پلیمرهای کنشی دارای آپتامرهای ویژه‌ای هستند، در آینده مزیت نسبی نانوکودها افزایش خواهد یافت.
ادامه مطلب

درباره سایت

شرکت پانیذ کیمیا کاوشگر با مسئولیت محدود. ارائه کننده خدمات فناوری نانو با تجهیزات پیشرفته.نهاد ترویجی فناوری نانو. آموزش فناوری نانو به دانش آموزان، دانشجویان و... . انجام پروژه های دانش بنیان

نظرسنجی

آیا از خدمات ما راضی هستید؟



امکانات سایت



برای نمایش تصاویر گالری کلیک کنید


logo-samandehi